Bazen yaşadığımız alan kimliğimizi yansıtsa bile birkaç zaman sonra çok fazla gördüğümüz objeler ve aksesuarlardan sıkılabiliriz, böyle durumlarda vakit geçirdiğimiz mekanların kemikleşen atmosferini değiştirmek yerine ( kemikleşen atmosfer mekan tasarlanırken verilen önemli kararlarla oluşmuştur ve yaşamak istediğimiz asıl alandır bana göre.) mekanda ufak tefek alanlar yaratarak enerjiyi güncelleyebiliriz :)
Bir önceki yazımda trend ve zamansızlık kavramlarından bahsetmiştim yine o konuya değinmek istiyorum; kemikleşen atmosfer diye adlandırdığım durum zamansızlığı yakalamış mekan enerjisidir fakat biz bu mekanda yeni alanlar oluşturarak enerjiyi dinamikleştirebiliriz. Oluşturmak istediğimiz alanların aksesuar seçimleri ister 2019 kışında popülerleşecek olan leopar desenli figür ya da aksesuarlardır ister bir vintage store dan bulduğumuz çerçeve ya da kitaplardır bunu çeşitlendirmek bizim elimizde.
Aksesuar seçimlerimizde dengeyi güzel kurduğumuz sürece serbestiz :) Hazır 2019 kışına ait trendlerden bahsetmeye başlamışken devam edeyim, Londra ve New York’ta faaliyet gösteren iç mimar Martin Brudnizki’nin iç mekan tasarımlarında sık sık göze çarpan leopar desenleri, hayvan figürleri ve cesurca kullandığı renkler her gördüğümde ilham ve mutluluk vermeye devam ediyor. Leopar deseni; doğasından gelen iddialı durumunu, ölçüyü kaçırdığımız anda nasıl basite indirgediğimizi bize gösterir tıpkı baskın renklerin doğru kullanılmadığı sürece karışıp göz yoracağı gibi. Blokta oluşturduğum #chaoticbyserra hashtag i altında topladığım mekan-model ilişkilendirmelerinde Martin Brudnizki Design Studio (m_b_d_s) a ait iç mekan görselleri.
2019 kış trendlerinden leopar desenli aksesuarlar, pelüş kırlent ya da şallar doğal ve doğru malzemelerle güncelleştirmek istediğimiz alanlarda kullanacağımız aksesuarlarımız olabilir. Ya da bir vintage store da bulduğumuz, satın aldığımızda bir ikincisinin daha olmadığı bize özel olacak, keyif veren birçok ufak tefek eşya da yine kullanabileceklerimiz arasında.
Geniş mekanlarımızdan davetkar alanlar çıkarmak bizim elimizde. Çok amaçlı bir mobilya parçası halini alan, mahremiyet sağlayan separedirler kullanacağımız alanlara göre sanatsal çizgiye sahip aynı zamanda fonksiyonel elemanlardır ; aspiratörlerin yapımında kullanılan malzemenin dokusu ve rengiyle uyum içinde olmasına özen gösterdiğimiz yeni alanımızda keyifle vakit geçirebiliriz. Birkaç zaman sonra yeni bir değişiklik arzu ettiğimizde aspiratörümüzü tamamen kaldırabilir yahut farklı bir yön vererek aksesuarla destekli bambaşka bir alan oluşturabiliriz :)
Dönem dönem oluşturacağımız bu alanlar ister evimizde, ister çalışma mekanlarımızda bizleri hayata karşı çok daha fazla motivasyon sahibi yapacaktır deneyimleyerek görebilirsiniz, çünkü yeni bir ortama girdiğimiz andan itibaren birçok duyumuzla o mekanı algılayabiliyor olabilmemiz gerekir görmenin yanı sıra duymak, koklamak ve hissetmek birbirine entegre kavramlar, sonraki yazılarımda bunlardan sıkça bahsedeceğim, görüşmek dileğiyle :)